2011 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Oriniai pyragaičiai

Šie gruzdūs sausainiai viduje turi išlikti minkšti.

Sudedamosios dalys:

3 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
200g cukraus
šaukštelis citrinų sulčių
200g susmulkintų lazdyno riešutų
20g krakmolo
2 šaukštai maltos pupelių kavos
žiupsnelis cinamono

Baltymus išplakite iki standžių putų, įberkite druskos ir po truputį suberkite cukrų. Plakite maždaug 5min. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir plakite pačiu maksimaliausiu greičiu. Masė turi pasidaryti labai standi. Prikaistuvyje sumaišykite susmulkintus riešutus, krakmolą, kavą ir cinamoną. Mišinį atsargiai sukrėskite į baltymų masę. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, baltymų masę dėkite į konditerinį švirkštą plačiu antgaliu ir formuokite  ovalios formos pyragaičius (jei neturite švirkšto, galite dėti šaukštu). Kepkite 140C temperatūros orkaitėje ~30 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą