2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

Garuose virti ryžiai

Sudedamosios dalys:

  • 2 puodeliai(350g) basmati arba kitų geros kokybės pailgų ryžių
  • 3,5 puodelio vandens(825ml)
  • 2 arb. šaukšteliai druskos
  • 1-2 šaukštai sviesto
Ryžius nuplaukite, 15min pamirkykite ir palikite nuvarvėti. 2 litrų talpos prikaistuvyje užvirkite pasūdytą vandenį. Kitame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir apie minutę maišydami pakepkite nuvarvėjusius ryžius. Kai kruopos pasidarys permatomos, užpilkite jas verdančiu vandeniu. Leiskite vandeniui vėl užvirti. Virkite 1 minutę ir kartą išmaišykite, kad ryžiai nesukristų į gumulus. Prikaistuvį sandariai uždenkite. Ugnį visiškai sumažinkite ir virkite 15-20min (priklausomai nuo to, kokios rūšies ryžius verdate), kol ryžiai sugers visą vandenį ir pasidarys minkšti bei purūs.
Jei norite ryžius paskaninti, įpilkite truputį citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį kurkumos, keletą kmynų sėklų, įmeskite žalią ankštinį pipirą be sėklų, gabalėlį šviežio imbiero.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą