2011 m. birželio 3 d., penktadienis

Florencijos ryžių pyragas

Kepant šį pyragą vertėtų žinoti, kad geriausiai pavyks, ryžių pudingą pasigaminus išvakarėse.


Trapiai tešlai:
125g sviesto
100g cukraus pudros
žiupsnelis druskos
250g miltų
1 vanilės ankštis, perpjauta išilgai, išimtomis sėklomis (nebūtinai)
1/2 apelsino žievelės
2 kiaušinių
2 šaukštai šalto pieno ar vandens

Įdarui:
50g sviesto
2 vanilės ankščių
320g ryžių
3 šaukštai cukraus pudros
3 apelsinų žievelės
1 taurės baltojo vyno
1 litro pieno
2 išplaktų kiaušinių
2 šaukštų cukraus pudros

Pirmiausia ištepkite sviestu 28cm skersmens tortinę. Tešlai išsukite sviestą, cukraus pudrą ir druską. Įmaišykite miltus, vanilės sėklas, apelsino žievelę ir kiaušinių trynius. Kai mišinys taps panašus į rupius duonos trupinius, supilkite šaltą pieną. Per daug neminkykite!! Suformuokite iš tešlos kamuolį, pabarstykite miltais ir įvyniokite į plėvelę. Bent valandai padėkite į šaldytuvą. Kai ištrauksite, iškočiokite ir išklokite ja tortinę. Valandai įkiškite į šaldiklį. Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros ir kepkite tešlą 12min, kol truputį parus. Ištraukite iš orkaitės, padėkite į šalį ir padidinkite karštį iki 200C.
Puode storu dugnu lėtai ištirpinkite sviestą. Suberkite vanilės sėklas ir išmaišykite. Virkite dar minutę ant silpnos ugnies, paskui suberkite ryžius, 3 šaukštus cukraus pudros ir apelsinų žieveles. Padidinkite karštį iki vidutinio, gerai pamaišykite ir supilkite vyną. Toliau maišykite, kol vynas beveik išgaruos. Dabar po truputį pilkite pieną. Ryžius lėtai, bet nuolat virkite apie 15min, kuo dažniau pamaišydami. Jie turi likti kietoki, nes dar kepsite orkaitėje, bet ir gana skysti. Leiskite pudingui pamažu atvėsti, paskui sumaišykite su plaktais kiaušiniais. Sukrėskite ryžius į pyrago krepšelį, apibarstykite cukraus pudra ir kepkite ~20min, kol tešla pagels. Labai gardu su grietinėle, apibarstyta apelsinų žievele.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą