2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Sausainiai „Kiaulės auselės“

Sudedamosios dalys:

  • 300g atšaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 1,5 šaukšto sviesto
  • 100g cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
Atskirus sluoksniuotus tešlos lakštus išimkite iš šaldytuvo,  sudėkite vieną ant kito ir leiskite atitirpti (10min). Iš pradžių sviestą ištirpinkite, po to vėl atšaldykite. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Paviršių, ant kurio kočiosite tešlą, pabarstykite cukrumi ir ant jo iškočiokite kvadrato formos lakštą (30x30cm). Iškočiotą lakštą patepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite cukrumi. Paskui jį iš abiejų pusių simetriškai iškočiokite į vidų. Gautąjį tešlos vyniotinį įdėkite į šaldytuvą 20min. Tešlą aštriu peiliu supjaustykite maždaug 0,5cm storio gabalėliais, orkaitę įkaitinkite iki 200C temperatūros, skardos paviršių pašlakstykite vandeniu. Iš pradžių kiekvieną „auselę“ pavoliokite cukruje. Į kepimo skardą sudėkite sausainius taip, kad cukruotoji pusė būtų viršuje. Kepkite 180C temperatūros orkaitėje maždaug 15min. Paskui sausainius apverskite ir kepkite dar 5min, kol cukrus pasidarys geltonai rudos spalvos.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą