Tešlos

Paprastos mielinės tešlos paruošimas

  1. Išsijojami miltai.
  2. Pienas (vanduo) pašildomas iki 35C temperatūros. Į  jį suberiamas cukrus ir druska.
  3. Mielės ištirpinamos su trupučiu cukraus, kad suskystėtų, ir supilamos į šiltą pieną.
  4. Jei dedami kiaušiniai, jie įmušami į skystį.
  5. Suberiami miltai ir minkoma tešla.
  6. Į išminkytą tešlą įmaišomi šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai.
  7. Tešlos paviršius patepamas riebalais arba pabarstomas miltais, uždengiamas ir kildinama 1-2val. Tešla iškilusi, kai jos pasidaro dvigubai daugiau.
  8. Formuojami gaminiai.
  9. Jie sudedami į riebalais pateptą skardą.
  10. Skardoje dar kartą kildinami 25-60 min.
  11. Prieš kepant gaminiai patepami kiaušinių arba tik trynių plakiniu arba pašildytu sviestu. Paviršių taip pat galima pabarstyti aguonomis, riešutais, cinamonu ar papuošti iš tos pačios tešlos pagamintais papuošimais.
  12. Mieliniai gaminiai kepami karštoje - 230-250C temperatūros orkaitėje. Smulkūs kepiniai iškepa per 10-15 min., stambesni - per 30-60 min.
  13. Ar gaminys iškepęs, tikrinama įsmeigus medinę balanėlę. Jei ištraukus ji būna sausa - kepinys iškepęs.