- Išsijojami miltai.
- Pienas (vanduo) pašildomas iki 35C temperatūros. Į jį suberiamas cukrus ir druska.
- Mielės ištirpinamos su trupučiu cukraus, kad suskystėtų, ir supilamos į šiltą pieną.
- Jei dedami kiaušiniai, jie įmušami į skystį.
- Suberiami miltai ir minkoma tešla.
- Į išminkytą tešlą įmaišomi šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai.
- Tešlos paviršius patepamas riebalais arba pabarstomas miltais, uždengiamas ir kildinama 1-2val. Tešla iškilusi, kai jos pasidaro dvigubai daugiau.
- Formuojami gaminiai.
- Jie sudedami į riebalais pateptą skardą.
- Skardoje dar kartą kildinami 25-60 min.
- Prieš kepant gaminiai patepami kiaušinių arba tik trynių plakiniu arba pašildytu sviestu. Paviršių taip pat galima pabarstyti aguonomis, riešutais, cinamonu ar papuošti iš tos pačios tešlos pagamintais papuošimais.
- Mieliniai gaminiai kepami karštoje - 230-250C temperatūros orkaitėje. Smulkūs kepiniai iškepa per 10-15 min., stambesni - per 30-60 min.
- Ar gaminys iškepęs, tikrinama įsmeigus medinę balanėlę. Jei ištraukus ji būna sausa - kepinys iškepęs.
Tešlos
Paprastos mielinės tešlos paruošimas
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)