2011 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Mazurek-su šv.Velykom!

Velykų proga mūsų stalą šiandien puošia šis nuostabaus skonio pyragas..

Pagrindui reikės:
250g miltų
160g sviesto
100g cukraus pudros
2 kiaušinių trynių

Pertepimui reikės:
1 skardinės rududu
200g juodojo šokolado
120g minkšto sviesto (70g+50g)
~100g migdolų

Suminkykite tešlą iš pagrindui skirtų produktų, įdėkite į maišelį ir šaldyite valandą.
Išklokite skardą kepimo popieriumi, iškočiokite tešlą, kad būtų  ~1cm storio, įtieskite į kepimo formą taip, kad krašteliai liktų šiek tiek aukštesni, subadykite šakute ir kepkite iki 190C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15min.
Palikite pagrindą aušti kambario temperatūroje, o tuo tarpu į puodelį sudėkite rududu ir 70g sviesto, pakaitinkite(tik neužvirinkite!!!!!) ant silpnos ugnies nuolat maišant, kad masė taptų vienalytė. Tada ištepkite šia mase pagrindą ir palikite sustingti.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su 50g sviesto ir užtepkite ant karamelinės masės.
Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, po to perliekite šaltu ir nulupkite. Jais dekoruokite pyragą.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą