2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Panna cotta


Reikės:
200ml 30% grietinėlės
200ml pieno
80-100g cukraus
3,5 šaukštelio želatinos
trupučio vanilinio cukraus

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu tiek, kad gerai apsemtų ir palikite mirkti maždaug 10min. Grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi pakaitinkite. Kitame puodely pakaitinkite pieną, nuimkite nuo ugnies ir jame ištirpinkite želatiną. Tada į grietinėlę supilkite pieną, gerai išmaišykite ir supilkite į formeles. Kai visiškai atvės, šaldykite 3-4val.
Šį itališką desertą galite pateikti su uogomis, vaisias ir pan. Nuotraukoje panna cotta su karamelizuotais abrikosais ir levandomis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą