2011 m. kovo 14 d., pirmadienis

Salsa di pomodoro - pomidorų padažas

Šiandien visiškai netikėtai atradau itališką pomidorų padažo receptą, kuris puikiai dera prie spagečių ar kitų makaronų. Nors šis padažas verdamas mažiausiai pusvalandį, tačiau pabandyti tikrai verta!

500g prinokusių pomidorų
svogūno galvutės
česnako skiltelės
saliero
morkos
keleto baziliko lapelių ir petražolių šakelių
šaukštelio miltų
šaukšto aliejaus
stiklinės sultinio
druskos ir raudonųjų pipirų

Daržoves ir žalumynus stambiai supjaustykite ir patroškinkite aliejuje. Paskui suberkite miltus, sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, supilkite sultinį. Viską virkite ant mažos ugnies, ko suminkštės daržovės. Padažą pertrinkite per sietą, įmaišykite druską ir raudonuosius pipirus.

Kai kurie neapoliečiai salsą verda ant visai mažos ugnies taip, kad padažas vos vos juda. Tiesą sakant, virti visiškai pakanka 30 minučių. Vietoj baziliko galite įdėti mairūno.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą