2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Avižinių dribsnių sausainiai

Sudedamosios dalys:
  • 125g sviesto
  • 250g avižinių dribsnių 
  • 125g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 125g bulvių krakmolo
  • 175g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • nutarkuota citrinos žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai pieno
Avižinius dribsnius suberkite į dubenį ir juos užpilkite karštu ištirpintu sviestu. Nuolat maišydami atvėsinkite. Į šią masę suberkite kartu su kėlimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus, krakmolą, cukrų, vanilinį cukrų žiupsnelį druskos, cinamoną ir nutarkuotą citrinos žievelę. Galiausiai sukulkite kiaušinius, supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Suformuokite nedidelius sausainėlius ir juos išdėliokite vieną nuo kito 3cm atstumu  kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite įkaitintoje iki 160C temperatūros orkaitėje ~25-30min, kol sausainiai pasidarys šviesiai rudos spalvos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą