2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Vaniliniai riestainiai

Sudedamosios dalys:

  • 250g miltų
  • kiaušinis
  • 125g sviesto
  • 100g cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
Išsijokite miltus. Jų viduryje padarykite duobutę, į kurią įmuškite kiaušinį, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Visus šiuos komponentus kapokite peiliu, kol tešla pasidarys panaši į mažas kruopeles, paskui ją suminkykite į vientisą trapios tešlos gabalą, suvyniokite į polietileninę plėvelę ir 60min padėkite į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 175C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Išimtą iš šaldytuvo tešlą iš naujo suminkykite ir plonai iškočiokite. Supjaustykite 1cm pločio ir 15cm ilgio juostelėmis. Iš jų formuokite riestainius(sukryžiuokite lazdelių galus, vieną kartą užsukite ir užlenkę į viršų prilipinkite). Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite riestainius, kepkite 160C temperatūros orkaitėje 15-20min, kol riestainių paviršius pasidarys šviesiai geltonos spalvos. Paruoškite glajų iš 100g cukraus pudros, šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 šaukštų verdančio vandens. Ataušusius riestainius aptepkite glajumi ir leiskite nudžiūti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą