2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Meduoliai

Sudedamosios dalys:

  •  150g cukraus
  • 75ml auksaspalvio sirupo
  • 150g sviesto arba margarino
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 šaukšto tarkuoto imbiero
  • 1/2 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės
  • 1/2 šaukšto maltų gvazdikėlių
  • 1/2 šaukšto sodos
  • 400ml miltų
Glajui:

  • 400ml cukraus pudros
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 2-3 lašeliai acto
Užvirkite cukrų ir sirupą. Į gautą masę įdėkite sviestą, leiskite jam ištirpti, išmaišykite ir palikite mišinį atvėsti. Kai atvės, įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, sodą ir miltus. Apibarstykite tešlą trupučiu miltų ir palikite šaltoje vietoje kelias valandas arba per naktį. Išminkykite tešlą ir padalykite ją dalimis. Išminkykite ir iškočiokite 2-3mm lakštus, formelėmis išspauskite sausainius ir kepkite iki 175C  temperatūros įkaitintoje orkaitėje 8-10min. Palikite meduolius atvėsti. Išplakite glajų elektriniu plaktuvu ir juo dekoruokite meduolius.



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą