2011 m. sausio 7 d., penktadienis

„S“ formos sausainiai


Sudedamosios dalys:

  • kiaušinis
  • 2 tryniai
  • 125g cukraus pudros
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
  • šaukštas apelsinų likerio arba sulčių
  • 150g sviesto
  • 250g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 100g juodojo šokolado
Kiaušinį ir kiaušinių trynius išmaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Į šią masę suberkite nutarkuotą apelsino žievelę, supilkite likerį ir viską plakite elektriniu maišikliu, kol masė pasidarys kremo  konsistencijos. Nuolat maišant, į šią masę mažais gabalėliais sudėkite sviestą. Po to suberkite išsijotus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkykite, kad tešla pasidarytų vienalytė. Orkaitę įkaitinkite iki 170C temperatūros. Kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, konditeriniu švirkštu vienodais tarpais suformuokite „S“ raidės sausainėlius (jei neturite konditerinio švirkšto rankomis formuokite rutuliukus). Kepkite 160C temperatūros orkaitėje ~12min, kol sausainiai pasidarys šviesiai gelsvos spalvos. Susmulkinkite juodąjį šokoladą ir ištirpinkite. Ataušusių sausainių vieną pusę panardinkite į šokoladą ir padėkite ant grotelių nuvarvėti.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą